Slideshare introduceert Zipcast – social web conferencing

Slideshare is voor mij het belangrijkste programma om mijn powerpointpresentaties online te zetten. Zojuist las ik in de nieuwsbrief dat ze een aantal aantrekkelijke functies hebben toegevoegd. Je kunt nu bijvoorbeeld iedere dia in slideshare apart op je website zetten (embedden) en je hebt keuzes als het gaat om het bepalen van de grootte van de presentatie op je website.

Zipcast
Het meest nieuwsgierig ben ik echter naar een videoconferentie mogelijkheid met de naam: Zipcast. Met deze tool kun je de geuploade presentatie in slideshare bespreken met anderen. Dat gebeurd met een camera, chat en je kunt het koppelen aan facebook. Er zijn een paar video’s te vinden over de mogelijkheden van zipcast. De onderstaande geeft een aardig idee hoe het eruit zien en werkt.

Publieke Zipcast kosteloos
Ik wil het in ieder geval eens uitproberen. Er zijn geen kosten, behalve als je in plaats van een publieke Zipcast, een prive sessie zou willen. Het is niet mogelijk om de gesprekken en presentaties op te nemen, maar dat ligt wel in de planning

——————————————————————

Aanvulling op deze blogpost, 6 maart 2011
Inmiddels hebben Christian van der Ven en ik Zipcast getest en we zijn er allebei positief over. Christian heeft er een mooi verslag over geschreven.

——————————————————————-

Gerelateerde links

Afbeelding

Print Friendly
Share
This entry was posted in Geen categorie and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Slideshare introduceert Zipcast – social web conferencing

 1. Christian says:

  Interessant! Die embedmogelijkheid, maar zeker dat Zipcast. Ik wil er ook eens mee aan de slag, dus als je een gewillig slachtoffer zoekt om mee te testen, dan ben ik je man.

 2. Als het nog niet mogelijk is om de gesprekken en presentaties op te nemen, hoe kom jij dan aan een YouTube-opname van één en ander? ;-)

 3. Wilma says:

  @Christian Leuk. Ik wil er zondag mee gaan prutsen. Dus dan ff kijken? Mr ik zie je vrijdag al dus dan praten we er nog ff over :)

  @Mariette Omdat ik heel slim ben :) En omdat de man in de film n screencast heeft gemaakt :)

 4. Christian says:

  @Wilma: Vrijdag niet meer over gehad, maar zondag samen prutsen klinkt prima. Ik heb laat op de avond die presentatie over sociale media voor archivarissen in Second Life, dus misschien is dat aardig testmateriaal. Ik zal ook zorgen dat ik op Skype online ben, voor het gemak.

 5. Pingback: Slechte presentaties geven doe je zo | Wilma van den Brink

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>