De ondergrondse bibliotheek

Onlangs zag ik de hiernaast afgebeelde stapels met boeken in de Amsterdamse metro. Prachtige kunstwerken, maar een voorstel van studenten voor de New York Public Library gaat een stap verder. Zij willen van de metro voertuigen virtuele bibliotheken maken. Via Near Field Communication technologie zouden reizigers 10 pagina’s van de afgebeelde boeken kunnen downloaden en lezen op hun mobiel. Daarna zouden de lezers verwezen worden naar de New York Public Library om het boek te lenen. Ik ben erg benieuwd in hoeverre het idee realiteit gaat worden. Het klinkt in ieder geval als een mooi project.

Zie onderstaand filmpje voor meer informatie.

The Underground Library from Keri Tan on Vimeo.

Tip van HVA Bibliotheek

This entry was posted in Geen categorie and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to De ondergrondse bibliotheek

1. wilma says:

He wat leuk, Jeanine! Die kende ik niet. Ik vind het een mooi idee en ben wel benieuwd naar die Near Field Communcation technologie. De beperkte toegankelijkheid tot enkele pagina’s werd verklaard in New York doordat mensen in de metro slechts kleine stukken rijden. En als men uit de metro komt krijgt men gelijk een google maps popup met daarop de plaatsen waar het boek te leen is. Vind dat wel een mooie stunt.