Ask a librarian (met humor)

Ask a library/librarian-filmpjes zijn populair bij Engelstalige bibliotheken. Nederlandse versies uit het afgelopen jaar ben ik in ieder geval niet tegengekomen op YouTube. Vaak hebben de Engelse versies een serieuze insteek, zoals uit Australiƫ of deze uit Illinois. In Hull gaan ze op de creatieve tour. Humor gebruiken is riskant en kan kinderlijk overkomen. Hoewel dat nog altijd beter is dan helemaal geen geluid. Tot zover een greep uit recente filmpjes.

Onderstaande korte film van de Harold B. Lee Library vind ik dan wel weer geslaagd. Hoewel de meningen ook daarover wisselend kunnen zijn. Maar het doel van de Ask-A-Librarian uitleg komt hier wel het sterkst naar voren: “I always know where to find a librarian to meet my scholarly needs” :-)

Print Friendly
Share
This entry was posted in Geen categorie and tagged , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>