Archief 2.0 op locatie afl. 1: het semantisch web

Voor het sociale netwerk van archivarissen, Archief 2.0, ga ik eens in de een á twee maanden een filmpje maken onder de titel: Archief 2.0 op locatie. Het doel ervan is om interessante ontwikkelingen voor en/of door archieven zichtbaar te maken.

De eerste aflevering gaat over het semantisch web en is een verslag van de Speel- en Deelsessie, een bijeenkomst die te vergelijken is met de Happening in Bibliotheek 2.0 land.

Ivo Zandhuis gaf een heldere uitleg over wat het semantische web inhoud en hoe archieven deze techniek kunnen inzetten.